Instructeur Eerste Hulp

per persoon /

1.450

Adres Cursussen

Instructeur Eerste Hulp

Instructeur Eerste Hulp

Instructeur

Yvonne Welagen

Categorie

EHBO Instructeur Opleiding

Cursisten

Nog geen deelnemer

Eén opmerking

  • Elise schreef:

    Wat een toptijd heb ik gehad bij Yvonne! Ik heb genoten van de opleiding tot EHBO instructeur. Ze is heel duidelijk en kan de leerstof prettig uitleggen. Je kan met al je vragen bij haar terecht en ze reageert altijd. Lieve Yvonne, onwijs bedankt voor de leuke en leerzame tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cursus reviews

Nog geen reviews

Toelatingseisen

  • Iedereen die in het bezit is van een geldig diploma EHBO van Het Oranje Kruis
  • Verpleegkundigen, artsen, fysiotherapeuten

Opleiding

Deel 1. Eerste hulp vaardigheden en theorie (bestaat uit 4 dagen)

We beginnen met het toetsen van de eerste hulpvaardigheden volgens het Oranje Kruis boek 28e druk en de handleiding voor instructeurs. Lotusslachtoffers zullen verschillende scenario’s uitbeelden waarop je moet anticiperen. Op deze manier kunnen we de vaardigheden die je nog niet voldoende beheerst samen oefenen.
De theorie wordt besproken en getoetst. Als instructeur wordt verwacht dat je boven de lesstof staat en voldoende juiste informatie en kennis kunt overdragen. Thuisstudie van de theorie is noodzakelijk om het examen theorie te behalen.
Als je bovenstaande geheel onder de knie hebt, wordt het examen aangevraagd. Dit examen bestaat uit een gedeelte theorie en een gedeelte vaardigheden. Slaag je voor dit examen dan kun je verder gaan naar deel twee van de opleiding, de didactiek.

 

Deel 2. Didactische vaardigheden (bestaat uit 4 dagen)

Nu staat het lesgeven voorop. Theorie over de verschillende manieren van lesgeven en leerstof overbrengen komt aan de orde. Ook geef je iedere keer een stukje les om te wennen voor een groep te staan. Daarnaast leer je hoe je een lesplan maakt. De lesplannen voor het examen didactiek worden geoefend en geoptimaliseerd.

 

Cursisten die als docent werkzaam zijn in het onderwijs kunnen vrijstelling krijgen voor het onderdeel didactiek.

Kosten

De opleiding instructeur Eerste Hulp kost € 1.450,- Dit is inclusief handleiding instructeurs, gebruik verbandartikelen tijdens de cursus, koffie, thee en eventueel lunch.

 

Niet inbegrepen zijn de (her-) examenkosten. Per 1 september 2022 gelden de volgende tarieven:

  • examen Instructeur Eerste Hulp Didactiek € 185,-
  • examen Instructeur Eerste Hulp Vaardigheden € 325,-
  • examen Instructeur Eerste Hulp Theorie € 115,-

Alle bedragen zijn exclusief 21% btw.

 

Daarnaast dient u in het bezit te zijn van het Oranje Kruis 28e druk en een goed gevulde verbandtrommel voor bij het examen.

Onze Instructeurs

Ik ben Yvonne Welagen en heb in 2014 Dare2Help opgezet. Naast mijn werk als (kinder) verpleegkundige ben ik instructeur BLS/PBLS/EHBO/EHAK/BHV/CRM.

Prijs : 1.450 €

Groepsgrootte : 8

Niveau : Gevorderd

Inschrijven/Vragen