Cursussen
Wanneer u als BLS instructeur ook onderwijs wilt geven in kinderreanimatie dient u een speciale opleiding te volgen voor PBLS instructeur. In deze NRR gecertificeerde opleiding wordt speciale aandacht besteed aan de oorzaken van een hartstilstand bij baby’s en kinderen en de vaardigheden die bij PBLS van toepassing zijn.
Iedere 2 jaar dient u een herhalingscursus I-PBLS te volgen, anders wordt u uitgeschreven uit het CMS en valt u terug op de status van kandidaat instructeur. Tijdens de herhalingscursus komen wij door middel van veel praktische vaardigheden en feedback op het gewenste niveau, en wordt uw certificaat weer met 2 jaar verlengd.
Iedere 2 jaar dient u een herhalingscursus I-BLS te volgen, anders wordt u uitgeschreven uit het CMS. Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van Laerdal QCPR poppen die zijn aangesloten op de computer zodat direct de adequate en persoonlijke feedback gegeven kan worden, en u uw vaardigheden kan verbeteren.
Vind je het leuk om als eerste hulpverlener je kennis over te dragen aan anderen? Dan is deze opleiding zeker wat voor jou! Dare2Help biedt een professionele opleiding aan die zorgt dat je wordt opgeleid tot een vakkundig instructeur Eerste Hulp. Lotusslachtoffers worden gebruikt om verschillende scenario’s uit te beelden waarop je moet anticiperen.
Wat moet u doen als iemand een hartstilstand krijgt? Hoe werkt een AED? In deze training leert u o.a. een bewusteloos slachtoffer te benaderen, hartmassage en beademingen uit te voeren en een Automatische Externe Defibrillator (AED) te gebruiken. Deze training zorgt ervoor dat u kunt handelen in plaats van hulpeloos toekijken!
Reanimatie van een baby en kind verschilt met een volwassene omdat de oorzaak anders. Tijdens deze cursus wordt ingegaan op de verschillen en wordt veel nadruk gelegd op het oefenen van de vaardigheden. U leert o.a. hartmassage en beademingen toepassen, hoe u een bewusteloos kind moet benaderen en wat doen bij verstikking.
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ben je getuige van een ongeluk, dan wil je graag hulp kunnen bieden en niet machteloos staan toe te kijken Een EHBO-cursus biedt uitkomst. Tijdens deze praktische cursus leer je alles wat je kunt doen, en ook wat je juist moet laten, in geval van calamiteiten, zoals ernstige bloedingen, vergiftiging en brandwonden
Om het diploma EHBO geldig te houden is het belangrijk dat u uw theoretische kennis en praktische vaardigheden op peil houdt. Om dit te realiseren én daarmee uw diploma te behouden, volgt u jaarlijks de EHBO Herhalingscursus. Tijdens deze cursus worden de vaardigheden praktisch geoefend op een pop en daarna geoptimaliseerd.
Kraamverzorgenden zijn wettelijk verplicht om in het bezit te zijn van een geldig EHBO en reanimatie certificaat. De kraamverzorgende is immers niet alleen verantwoordelijk voor de zorg voor de kraamvrouw en haar pasgeborene, maar komt tijdens het werk in het gezin ook in aanraking met kinderen en volwassenen (visite).
Veel ouders weten niet goed wat ze moeten doen als hun kind een ongeval krijgt of zich verslikt. En juist thuis gebeuren de meeste ongelukken. Tijdens de 3 uur durende workshop van het Rode Kruis leer je wat je moet doen bij de 7 meest voorkomende ongevallen (o.a. bewusteloosheid, brandwonden, verstikking en vergiftiging)