BHV kinderopvang/basisschool

2 Dagen

per persoon /

Aanvraag

Home Cursussen

BHV kinderopvang/basisschool

BHV kinderopvang/basisschool

Instructeur

Yvonne Welagen

Categorie

BHV Opleiding

Cursus deelnemers

Nog geen deelnemer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cursus reviews

Nog geen reviews

Doelgroep

Iedereen werkzaam in de kinderopvang of op een basisschool die bedrijfshulpverlener wil worden kan deelnemen aan de basisopleiding. Er is geen vooropleiding vereist.

Opleiding

De Basisopleiding Bedrijfshulpverlening bestaat uit twee onderdelen:

 

1. Verlenen van eerste hulp gericht op baby, kind en volwassene
In dit onderdeel leren cursisten slachtoffers beoordelen en behandelen volgens de eerste hulp-benadering. Cursisten leren reanimeren en hoe te handelen bij shock, huidwonden, ernstig uitwendig bloedverlies, brandwonden, botbreuken en ontwrichtingen en oogletsels. Naast de benodigde theorie worden de vaardigheden geoefend en getraind. Nadruk ligt op het oefenen van de vaardigheden!

 

2. Beperking en bestrijding van een beginnende brand, communicatie en ontruiming
In dit onderdeel leren cursisten in de praktijk een beginnende brand te blussen. In het theoriedeel komt aan de orde hoe een brand ontstaat en zich verder ontwikkelt. Cursisten leren op welke wijze en met welke middelen een brand kan worden geblust. Vanzelfsprekend komen daarbij ook de gevaren bij het blussen aan bod. Verder in dit onderdeel aandacht voor de samenwerking met externe hulpverleningsdiensten. Welke informatie geef je door bij de melding van een incident? Hoe vindt de alarmering plaats? Wat is de rol van de BHV’er bij een ontruiming? Wat staat er in een ontruimingsplan? Hoe vindt een ontruiming plaats met baby's en kinderen? Welke voorzieningen moeten er in een gebouw zijn aangebracht? Allemaal vragen die in dit onderdeel van de opleiding worden beantwoord. Ons doel is dat je na deze cursus als bedrijfshulpverlener echt kan en durft te handelen in een noodsituatie!

Duur opleiding

De opleiding duurt zestien uur, waarvan 8 uur Eerste Hulp en 8 uur Brandbestrijding, Communicatie en Ontruiming. De cursustijd kan op twee verschillende manieren ingedeeld worden bijvoorbeeld in twee hele dagen of in vier halve dagen. Ook kan er gekozen worden voor de theorie via een e-learning en 8 uur praktijk.

 

De herhalingscursus BHV kinderopvang/basisschool duurt 8 uur, 4 uur brand en ontruiming en 4 uur eerste hulp.

Onze Instructeurs

Ik ben Yvonne Welagen en heb in 2014 Dare2Help opgezet. Naast mijn werk als (kinder) verpleegkundige ben ik instructeur BLS/PBLS/EHBO/EHAK/BHV/CRM.

Prijs : Free

Groepsgrootte : 12

Niveau : Beginner

Locatie : Incompany

Typologie : Aanvraag

Inschrijven/Vragen